Koken kan lastig zijn wanneer je door hersenletsel bijvoorbeeld een arm of hand niet goed kunt gebruiken. Hoe snijd je met één hand een komkommer, een stuk vlees of een ui? Hoe schil je een aardappel of een appel? En hoe smeer je je brood?
Er zijn handige snijplanken voor mensen die slechts één hand kunnen gebruiken, maar die kunnen behoorlijk prijzig zijn. Hieronder staan tips om je eigen eenhandige snijplank te maken. Dat kookt een stuk makkelijker!
Tip: rond de scherpe punten van de spijkers af.
Je kunt de snijplank aanpassen aan je behoeften:
Het kan lastig zijn om eten in een pan om te scheppen zonder dat de pan wegschuift. Of om te roeren. Vooral als je slechts één bruikbare arm of hand hebt! Gelukkig is er een handige oplossing voor dit probleem: gebruik een simpele bakmat als antislipmat. Hiermee heb je makkelijk en snel meer stabiliteit (en veiligheid) in de keuken.
Behalve onder een pan, zijn de matjes ook handig onder snijplanken. Zo schuift de plank niet weg wanneer je iets schilt, snijdt of smeert!
Met dit kookboek, speciaal gemaakt voor mensen met hersenletsel, bereid jij stap voor stap een lekkere maaltijd. Kook samen met iemand anders of alleen en maak een van de 40 recepten voor heerlijke (vegetarische) soepen, salades, hoofdgerechten en bijgerechten.
Een gedrukt exemplaar is te koop voor €19,95, exclusief verzendkosten. Je kunt het kookboek ook gratis downloaden als e-book.