Bij een herseninfarct raakt een bloedvat naar de hersenen verstopt door een bloedstolsel. Hierdoor krijgt een deel van de hersenen geen zuurstof en voeding meer en kan er hersenletsel ontstaan.

Symptomen

Snel handelen vergroot de kans op herstel. Daarom moet iedereen de symptomen van een herseninfarct kunnen herkennen. Let vooral op deze klachten (meestal aan één kant van het lichaam):

Mond - Hangende mondhoek

Spraak - Verward praten, woorden niet goed uit kunnen spreken

Arm - Krachtverlies of verlamming van een arm

Gerelateerde onderwerpen

Een herseninfarct wordt ook wel eens ‘beroerte’ genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Beroerte (medische term: CVA) is een verzamelnaam voor TIA, herseninfarct en hersenbloeding. De uitvalsverschijnselen en symptomen van deze aandoeningen lijken vaak wel op elkaar.

Meer informatie

Op internet is veel informatie te vinden. Lees bijvoorbeeld alles over de signalen van een herseninfarct, oorzaken, gevolgen, behandeling en herstel op de website van Hartstichting.

Kaart
Heb jij te maken met de gevolgen van hersenletsel?

Na een herseninfarct kun je last houden van blijvende symptomen en gevolgen. InteraktContour ondersteunt jou met het behandelprogramma Hersenz bij het leren omgaan hiermee, zodat je weer zo zelfstandig mogelijk verder kunt . Er zijn ook speciale modules voor partners en/of naasten.

Dit programma wordt aangeboden in Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Woon je in een andere provincie? Vind via de link een zorgorganisatie bij jou in de buurt.